Dorpsböke

De Dorpsböke in Haarlo een nieuwe kleinschalige bibliotheekvoorziening als plaatsvervanger voor de bibliobus

De Dorpsböke wordt geheel gerund door een tiental vrijwilligsters. De collectie boeken is samengesteld uit boeken van de Bibliotheken Oost Achterhoek en uit schenkingen van particulieren.

Iedereen kan boeken lenen bij de Dorpsböke. Enige voorwaarde is dat men zich laat registreren. Aan deze registratie zijn nog geen kosten verbonden.

Wil men echter ook optimaal profiteren van alle diensten, die de Bibliotheek Oost Achterhoek biedt, zoals bestellen en ophalen van boeken en andere media dan is een lidmaatschap van de Bibliotheek Oost Achterhoek verplicht. De Dorpsböke is aangesloten op het nieuwe software systeem van de Bibliotheek Oost Achterhoek.

Voor kinderen tot en met 13 jaar geldt met ingang van 1 januari 2015 dat zij lid moeten zijn van de Bibliotheek Oost Achterhoek. Dit lidmaatschap is gratis. Boekenuitgifte via het schoolabonnement is ook mogelijk.

De openingstijden van de Dorpsböke zijn:
woensdag: 15.30 uur tot 17.00 uur
donderdag: van 9.30 uur tot 11.00 uur

Om onze collectie op peil te houden houden wij ons aanbevolen voor boeken welke bij u overtollig zijn. U kunt deze boeken tijdens de openingsuren inleveren bij een van onze vrijwilligsters.